יום שלישי, 23 ביולי 2013

סלט טאבולי מקינואה !

-->

אל הקינואה התוודענו לפני שנה בערך...
רון חזר מתערוכת מזון והביא לי 2 צנצנות פלסטיק עם קינואה. 
בפעם הראשונה הייתי בטוחה שזה אוכל לציפורים ולא כל כך ידעתי מה לעשות עם זה...

לאט לאט חיפשתי דרכים ואלטרנטיבות להכנת קינואה, שתהיה טעימה ומיוחדת.
הקינואה עם בצל ופיטריות צלחה הצלחה רבתית ובעקבות זאת החלטתי לשחק קצת יותר עם הקינואה.

ביום שישי הכנתי סיר קינואה מ-1.5 כוסות קינואה בדיוק כמו אורז (הסברים להכנה בהמשך) ושידכתי לזה
את כל מרכיבי הטאבולה - יצא מדהים!!!



היום חזרתי על המתכון והחלטתי להעלות לבלוג. פשוט טעים קל ובריא כל כך. לרוץ להכין ולהתלהב.

סלט טאבולי מקינואה.

להכנת הקינואה
1 כף שמן
1.5 כוסות קינואה
3 כוסות מים
כף אבקת מרק

בסיר כבד מחממת מעט את השמן, מעבירה את הקינואה ומערבבת שכל השמן יספג.
מוסיפים מים ואבקת מרק ומבשלת בערך 12 דקות או עד שכל המים נספגים לחלוטין בקינואה והיא הופכת להיות
שקופה - מבריקה מעט.

מצננים.

להכנת הטאבולי

3 עגבניות תמר
1 בצל סגול בינוני
חופן פטרזיליה
חופן עלי נענע טריים
מלח
שמן זית
מיץ מ-2 לימונים

קוצצים את העגבניות, הבצל פטרוזיליה והנענע.
ומעבירים לקערת הטאבולי מערבבים היטב, מתבלים במלח, שמן זית ומיץ הלימונים ומערבבים.

מאפסנים לשעה במקרר לאיחוד טעמים.

מגישים ומתענגים!!!!!

תגובה 1:

אנונימי אמר/ה...

בלי קשר לפוסט הספציפי. האם יש לך המלצות (בארה"ב נכון?) לטורטיות של חברה מסויימת? ניסינו כמה חברות ואף אחת לא טעמה לחיכינו .. תודה!

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife